Author: firdausali

Perbualan dengan Tunku Abdul Rahman

1. Perbualan Tunku bersama Tan Sri Abdullah Ahmad dalam penulisan ini sepatutnya dijadikan rujukan dalam penulisan buku teks Sejarah, yang membawa kepada pemaknaan sebenar negara Malaysia.

2. Sebelum pembentukan Malaysia, negeri-negeri kita terasing. Kita ada 9 negeri berbeza dengan pemerintah masing-masing dengan gelaran yang berbeza (Sultan, Yamtuan Besar). Pembentukan Malaysia telah menjadikan para pemerintah negeri (Raja-raja Melayu) memegang amanah sebagai Yang di-Pertuan Agong secara ‘rotational’ selama lebih kurang 5 tahun.

3. Tunku datang dari keluarga kerabat diraja Kedah. Beliau merupakan anak kepada Sultan Abdul Hamid Halim Shah, Sultan Kedah yang ke-26. Namun darah diraja yang mengalir dalam tubuhnya tidak menghalang beliau dari memperjuangkan kemerdekaan, kebenaran dan keadilan di tanah ini.

4. Berbeza dengan hari ini, politik Malaysia di zaman kehidupan Tunku memaparkan ’sincere struggles’ atau perjuangan yang ikhlas demi agama, bangsa dan negara. Loopholes untuk penyalahgunaan kuasa masih lagi restricted (terhad). Tidak hairan apabila Tunku sentiasa ada soft spot dalam kalangan rakyat Malaysia sehingga hari ini.

5. Allahyarham Tan Sri Abdullah Ahmad, penulis adalah mantan Setiausaha Politik kepada Tun Abdul Razak. Beliau mempunyai akses tidak langsung kepada Tunku, dan pengalaman beliau bersama Tunku menghasilkan penulisan buku ini.

Mengenai Pembentukan Malaysia

6. Tunku inginkan kemasukan Sabah dan Sarawak ke Malaysia bagi mengimbangi komposisi penduduk berbilang bangsa di Malaysia. Kemasukan Singapura ke Malaysia adalah harga yang perlu dibayar Tunku untuk mendapatkan Sabah dan Sarawak.

7. Rundingan awal Tunku dengan Almarhum Sultan Omar Ali Saifuddin yang merupakan rakan karib beliau telah menyebabkan terdapat ura-ura yang menyebut bahawa Brunei akan menyertai Malaysia, walaupun pada akhirnya ditarik semula kerana pemberontakan oleh Parti Rakyat Brunei.

8. Sebelum pembentukan Malaysia, Indonesia menunjukkan sikap agak kurang senang kepada usaha-usaha Tunku, sehingga mencetuskan Konfrontasi Indonesia-Malaysia. Pelbagai prasangka hadir, terutama apabila warga Sumatera merasakan bahawa mereka lebih rapat dengan Malaysia berbanding dengan mereka di Jawa. Ramai orang Melayu di Sumatera merasakan mereka perlu dicantumkan dengan Malaysia.

9. Setelah Merdeka, Tunku buat keputusan untuk menandatangani Anglo-Malayan Defence Treaty Agreement (AMDA) bersama British. Perbuatan ini telah menerima kritikan dari pelbagai pihak, termasuk Dr. Mahathir dan pemimpin-pemimpin muda pada ketika itu.

10. ‘Judgement call’ yang dibuat oleh Tunku pada ketika itu untuk menandatangani AMDA atas beberapa faktor. i) sokongan untuk berdepan dengan komunis; ii) menangani campur tangan ketenteraan oleh Sukarno ketika Konfrontasi Malaysia-Indonesia.

11. Mengenai Kuan Yew dan Singapura, saya sertakan petikan yang saya ambil terus dari buku ini.

“Lee Kuan Yew, according to the Tunku, worked hard to help form Malaysia, but alas, worked harder to break it. He was an impatient man in a great hurry to be the leader of Malaysia, conveniently forgetting that none could become leader of the country without the goodwill and support of the Malays”

Dato’ Abdullah Ahmad : Tunku, was the decision to separate Singapore entirely yours?



The Tunku : Yes, entirely mine and if there is any blame, I accept it. But in my mind, deep in my heart, that was the correct policy. Otherwise the Chinese would dominate our country, completely dominate this country of ours with their population of two million more than the Malays.

12. Dengan peredaran zaman, pemikiran dan gaya hidup kita berevolusi. Tidaklah bermakna pernyataan dari Tunku kita anggap sepenuhnya benar dan sah dengan realiti hari ini, namun kita perlu ambil pengajaran dari sejarah lampau.

13. Pembentukan struktur perpaduan tanpa mengambil kira faktor sejarah (bahkan ada yang cuba menyorokkannya), adalah percubaan gaslighting yang sangat tidak jujur. Rujuk penulisan Dr Mahathir berkenaan Governments of Malaya.

14. Menurut Tunku, British boleh memilih untuk menggabungkan Singapura bersama Sabah dan Sarawak, namun mereka menghormati harapan Tunku, dan menggabungkan keseluruhan Malaya, Singapura, Sabah dan Sarawak.

15. Buku ini juga menceritakan panjang lebar mengenai usaha Tunku menangani komunis, serta refleksi peribadi Tunku terhadap figura-figura seperti Alharhum Sultan Idris Shah (Perak), Tun Ghazali Shafie, Tun Mustapha,  Tun Hussein Onn, Dato’ Onn Jaafar dan lain-lain.

16. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Tunku Abdul Rahman atas jasanya terhadap negara ini. Al-Fatihah.

Bercakap Bahasa Yang Sama Dalam Rundingan

Berdasarkan pemerhatian saya, salah satu rahsia komunikasi yang efektif adalah ‘speaking the same language with your partner’.

Pelbagai proses rundingan (negotiation) berjaya kerana individu yang berada di meja rundingan telah membuat ‘homework’ mengenai dengan siapa mereka berbicara.

Cara berinteraksi dengan orang yang lebih tua, berbeza dengan cara berinteraksi dengan orang yang lebih muda.

Cara berinteraksi dengan masyarakat Melayu, berbeza dengan cara berinteraksi dengan masyarakat Cina.

Menurut Prof Khoo Kay Kim, British menyifatkan orang Melayu sebagai ‘the nature’s true gentlemen’ atau dalam bahasa Melayunya, insan yang secara semulajadinya budiman.

Maka, kebanyakan insiden-insiden yang melibatkan British di tanah ini berjalan secara rundingan, bukan melalui kekerasan. Mereka buat ‘homework’ di kawasan sasaran, faham latar dan budaya masyarakat dan rancang usaha tertentu secara halus.

Namun, sehingga tahap tertentu, apabila berlakunya kejadian ‘lebih sudu dari kuah’ di pihak British, beberapa episod yang membawa kepada peperangan besar berlaku (Dol Said di Naning, Mat Kilau di Pahang dll – al-Fatihah buat mereka).

Kita hanya boleh ‘speak the same language’ atau bercakap bahasa yang sama apabila kita benar-benar faham realiti individu yang kita bercakap dengannya. Dari situ kita cara titik persefahaman yang mampu menjadikan proses rundingan berjaya.

Tl;dr – kena buat ‘homework’ sebelum memulakan apa-apa rundingan.

Tidak terlalu lewat untuk saya ucapkan Selamat Hari Malaysia.

Semoga negara kita kekal merdeka, berdaulat, aman dan sentosa.

3 Pengajaran dari Ucapan Steve Jobs di Stanford

1 jam lagi Apple akan lancarkan produk baharu. Saya cari ucapan Steve Jobs di Stanford suatu ketika dulu. Pernah baca rakan-rakan bisnes recommend, jadi saya ambil peluang untuk tonton video ni beberapa hari lepas.

Dalam ucapan ni, beliau bawakan 3 kisah. Semuanya penuh dgn pengajaran. Meh saya cerita.

Cerita pertama adalah mengenai menyambung titik-titik, atau ‘connecting the dots’.

Sebelum Jobs lahir, mak sebenar Jobs (biological mother) nak supaya anaknya dipelihara oleh ibu bapa yang berpendidikan tinggi.

It turns out ibu angkatnya tak bergraduan dari kolej, manakala ayah angkatnya tak bergraduan dari sekolah menengah pun.

Mak sebenar Jobs tak nak sign adoption form, sehinggalah ibubapa angkatnya berjanji untuk hantar Jobs ke kolej (untuk dapatkan pendidikan tinggi).

Fast forward, 17 tahun kemudian, Jobs masuk ke kolej.

Mak ayah angkatnya merupakan proletariat – golongan pekerja yang berpendapatan sederhana.

Jadi, seluruh simpanan mereka ditumpukan untuk mendanakan perbelanjaan Jobs di kolej.

Selepas 6 bulan belajar, Jobs tak jumpa ma’na belajar tu. Jobs takda idea mengenai apa yang perlu dia buat dengan kehidupan.

Maka, dia pilih untuk drop-out dari kolej. Dia ingat semuanya akan jadi OK selepas drop-out.

Tidur di lantai bilik rakan. Tukarkan coke dengan syiling 5 sen. Berjalan jauh dapatkan decent food sekali seminggu di rumah ibadat.

Reed College yang beliau drop out tu adalah tempat belajar kaligrafi terbaik dekat US. Beliau manfaatkan masa yang ada untuk belajar jenis-jenis tulisan – serif, sans serif, kombinasi perkataan dan banyak lagi.

Dia tak pernah bayang belajar kaligrafi boleh aplikasikan dalam kehidupan. Tetapi, 10 tahun kemudian bila dia dan rakannya buat Macintosh, ilmu yang dipelajarinya itu dimanfaatkan dalam pembuatan Mac.

Mac menjadi komputer pertama yang ada seni tipografi yang kemas dan menarik, sehingga ditiru WIndows.

Jobs sebut, kita takkan boleh menyambungkan titik (connecting the dots) bila kita melihat ke hadapan.

Tetapi, kita boleh connect the dots dengan melihat semula ke belakang.

Oleh itu, percayailah titik-titik yang akan bersambung pada masa depan kita. Kepercayaan bahawa setiap usaha walaupun kecil, ada sumbangannya dalam menatijahkan hasil yang baik sangat penting supaya kita kekal optimis.

Cerita kedua adalah mengenai cinta dan kehilangan.

10 tahun Jobs bersama Wozniak, bangunkan Apple dari garaj ibubapanya. Mereka bekerja keras, sehingga dinilaikan 2 bilion USD dengan 4,000 pekerja.

Ketika masuk usia 30, beliau dipecat dari syarikatnya.

Mungkin ramai yang tertanya, macamana Jobs boleh dipecat dari syarikat sendiri?

Begini, semakin Apple berkembang, Jobs melantik seorang yang sangat berbakat untuk bangunkan syarikat bersama beliau.

Namun sampai satu detik, plan mereka untuk masa depan berubah, dan mereka berselisih. Kemuncaknya bila Lembaga Pengarah menyebelahi orang itu, dan Jobs secara rasmi dipecat dari Apple.

Jobs rasa ‘down’. Ya, siapa tak down kena buang dari syarikat yang dibina sendiri kan.

Tapi Jobs sedar, dia cinta apa yang dia buat, dan berbaloi pada beliau untuk bermula semula dari ‘scratch’. Beliau merasakan dibuang dari Apple merupakan perkara terbaik yang pernah beliau alami dalam hidup.

“The heaviness of being successful was replaced by the lightness of being a beginner again”, tambah Jobs lagi.

Sepanjang 5 tahun seterusnya, beliau mulakan sebuah syarikat yang dinamakan NeXT, dan sebuah lagi dinamakan Pixar.

Lebih besar, beliau jatuh cinta dengan wanita hebat yang akhirnya menjadi isterinya.

Pixar kini menjadi studio animasi yang paling berjaya di dunia, menghasilkan pelbagai animasi hebat. To name a few, Toy Story, Inside Out, Finding Nemo, kesemuanya hasil keluaran Pixar.

NeXT pula dibeli Apple, dan teknologi yang dibangunkan di NeXT menjadi sebab kepada kebangkitan Apple hari ini.

Dan, beliau dan Laurene (isterinya) membina keluarga bahagia bersama.

Pada Jobs, semua ini tak akan berlaku sekiranya beliau tidak dibuang dari Apple. Pengalaman ini beliau sifatkan sebagai ‘awful tasting medicine’ – ubat yang pahit untuk ditelan, tetapi pesakitnya sangat memerlukan.

Kerja yang kita buat, akan memenuhi sebahagian besar hidup kita. Satu cara untuk kita bahagia adalah dengan mempercayai bahawa apa yang kita buat, adalah kerja yang hebat. Dan satu-satunya cara untuk buat kerja yang hebat, adalah dengan mencintai apa yang kita lakukan.

Kalau kita masih belum jumpa minat kita, teruskan mencari. Jangan berhenti.

Dan, seperti hubungan (relationship) yang hebat, apabila tahun bersilih ganti, perjalanan kita akan menjadi lebih baik. It takes time. So keep looking. Don’t settle.

Kisah ketiga adalah mengenai kematian.

Di usia 17, Jobs terbaca satu petikan yang berbunyi,

“If you live each day as if it was your last,

someday you’ll most certainly be right.”

Petikan ni mengubah cara Jobs melihat kehidupan. Setiap hari beliau lihat cermin, dan bertanya pada dirinya, “If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?

Apabila jawapannya menjadi “No” untuk masa yang lama, beliau tahu ada perkara yang perlu berubah.

Menyedari bahawa kematian akan datang bila-bila masa telah membantu Jobs membuat pelbagai pilihan yang besar dalam hidup, sebab hampir kesemua harapan, kebanggaan, keinginan, ketakutan kerana dimalukan atau gagal, semuanya akan berlalu pergi bila datangnya kematian.

Kesedaran terhadap kematian adalah cara terbaik untuk elakkan kita terperangkap dalam pemikiran bahawa ‘we have something to lose’ – membawa kita kepada ‘we have nothing to lose’.

Pada tahun 2007, Jobs didiagnosis dengan barah (kanser), dimana terdapat ketumbuhan pada pankreasnya.

Jangkaan hidupnya hanya tinggal beberapa bulan sahaja. Doktor minta Jobs balik rumah, beritahu keluarga segala apa yang Jobs nak diorang tahu.

Namun setelah berhadapan dengan pembedahan, Jobs dimaklumkan bahawa dia menghidap barah pankreas yang boleh dirawat. Sebuah keadaan yang sangat jarang berlaku. Keadaan ini sangat hampir dengan kematian, namun beliau bersyukur kerana berjaya menghadapinya.

Jobs akhiri ucapannya di Stanford, dengan membuat beberapa pernyataan.

1. Masa kita terhad, jangan kita bazirkan dalam kehidupan orang lain.


2. Jangan terperangkap dengan dogma di mana kita kena hidup dengan keputusan yang orang lain lakukan.


3. Jangan izinkan kehingaran dan hiruk pikuk pandangan orang lain menenggelamkan tujahan nurani kita.


4. Paling penting, perlu berani untuk mengikuti gerak hati kita.

Di akhir ucapan beliau, Jobs sebutkan “stay hungry, stay foolish”.


Sentiasa jadikan diri kita orang yang lapar dan dahagakan ilmu baharu.

Saya teringat dalam sebuah event beberapa tahun lepas, salah seorang pembicara sebut mengenai perlunya kita hadirkan diri sebagai gelas kosong ketika menuntut ilmu.

Gelas kosong yang tidak meninggi diri terhadap ilmu yang dipelajari, bahkan berupaya menyerap pengetahuan baharu secara berterusan.

Karamat insaniyah – kemuliaan insan

Karamat insaniyah (kemuliaan insan).

Sedikit coretan malam. Pertama kali saya dengar kalimat ini adalah dari syarahan Almarhum Dr Siddiq Fadzil yang diadakan di UKM tahun lepas.

Ini sangat berkait rapat dengan melayan manusia dengan bermaruah (treating the others with dignity).

Pada saya ini adalah satu konsep yang sangat besar dalam pengurusan organisasi. Setiap pemimpin perlu cakna bahawa setiap insan di bawah tanggungannya hadir dengan kemuliaan. Dan pengiktirafan ini bukan hadir dari insan lain (peer-review), tetapi dari Tuhan sekalian alam.

Dengan kesedaran ini, barulah hadir logika disebalik keperluan dignified salary (gaji yang bermaruah), tempat kerja yang selamat untuk semua dan pelbagai lagi penyelesaian terhadap masalah di tempat kerja.

Asas kepada karamah insaniyah adalah firman Allah ta’ala dalam surah al-Isra’ ayat 80 – Dan sesungguhnya Kami telah memuliakan anak-anak Adam; dan Kami telah beri mereka menggunakan berbagai-bagai kenderaan di darat dan di laut; dan Kami telah memberikan rezeki kepada mereka dari benda-benda yang baik-baik serta Kami telah lebihkan mereka dengan selebih-lebihnya atas banyak makhluk-makhluk yang telah Kami ciptakan.

Maka, insan perlu dilihat dari konteks yang lebih besar, bukan sekadar ‘sumber manusia’. Potensinya perlu digilap, pertumbuhannya perlu diperhatikan, kemampuannya perlu diperkasakan.

Bicara KRI – Perumahan dan Pandemik

Beberapa dapatan menarik dari Bicara Khazanah Research Institute – Perumahan dan Pandemik pagi ini.

– Polisi perumahan kita banyak mencakupi kemampuan, tetapi tidak menyantuni komponen kecukupan dan kesesuaian.

– Tidak ada definisi yang spesifik bagi menentukan perumahan berkualiti buat rakyat Malaysia. Standard perumahan yang dibina di pasaran bebas juga berbeza dengan perumahan rakyat yang dibina oleh kerajaan.

– Piawaian perumahan ini kadangkala terjerumus kepada ‘cost-cutting exercise’, bukan bagi mempertingkatkan kesejahteraan penghuni.

Dalam masa yang sama, perumahan yang tidak terjual kekal bertambah. Johor, Penang & Selangor top the chart.

Dr Suraya, Pengarah Penyelidikan KRI menambah, tidak ada guna kita ada integrated database tetapi tidak digunakan sebagai decision making tool. Ini dapat dilihat melalui kesenjangan di antara harga rumah dan median pendapatan penduduk setempat.

Kalau kita lihat tempoh keberhutangan individu, ianya menjadi kian berpanjangan pasca 2010. Sejak 2010 hingga sekarang, tempoh pinjaman mengambil masa 35 tahun untuk diselesaikan.

3 sebab mengapa rumah tidak terjual

1) Rumah berharga rendah sehingga sederhana; harga yang diletak lebih tinggi dan tak selari dengan pendapatan isi rumah, berkepadatan tinggi & jauh dari pusat bandar

2) Rumah berharga sederhana & tinggi; budaya Sell-then-Build menggalakkan pembinaan produk melebihi supply & demand.

3) Permintaan dalam pasaran tak mencerminkan gerakan dalam tangga harta tanah

Ada beberapa solusi yang dicadangkan oleh Khazanah Research Institute berkenaan isu ini;

1) Isu kepadatan, saiz rumah yang kecil dan trend WFH perlu diselesaikan secara lestari, di mana kesejahteraan penghuni perlu diambil kira melalui continuous evaluation & improvement. Dr Suraya bawa contoh di Norway, di mana tujuan rumah adalah ‘delighting the customer’.

2) KRI menekankan kepentingan melindungi golongan ‘sandwich’. Di kala pandemik, golongan ‘sandwich’ ini tidak ada ‘secured tenancy’ sama ada dengan kaedah penyewaan atau pemilikan.

3) Perumahan awam/kos rendah perlu dipelihara secara lestari bagi mengelakkan risiko kesihatan awam.

4) Perlu hentikan trend pemberian pakej pembiayaan perumahan dengan ansuran bulanan yang murah tetapi tempoh hutangnya lama.

5) Menghentikan mismatch of supply and demand. Feasibility studies must be seriously made.

Di penghujung wacana ini, KRI ditanya mengenai apakah saiz standard GFA (Gross Floor Area) yang terbaik. Greg menyebut bahawa tak ada one size fits all punya standard untuk perumahan. Tapi, terdapat keperluan untuk buat nationwide survey, adakah masyarakat tinggal dalam rumah yang sesuai dengan keperluan mereka. Ia boleh muncul dalam beberapa dimensi, seperti – adakah dining space cukup besar untuk keluarga; adakah perumahan yang didiami memenuhi gaya hidup dan budaya setempat. Di sini baru kita dapat figure out solusi bagi ‘standard’ yang kita perlukan.

Terima kasih panel penyelidik KRI atas dapatan ini. Satu usaha yang baik membawakan wacana ekonomi tempatan dalam bahasa ibunda. Ini nota peribadi saya, dan jika ada pembetulan mohon maklumkan.

Syarahan Tan Sri Wan Zulkiflee mengenai kepimpinan

Pagi tadi saya berkesempatan menyertai syarahan Tan Sri Wan Zulkiflee bin Wan Ariffin, mantan CEO Petronas dan non-American pertama yang menyertai Lembaga Pengarah ExxonMobil di US. 

Ini adalah key takeaways dari syarahan beliau;

Mengenai kepimpinan

– Antara strategi dan budaya (culture) syarikat, budaya mainkan peranan yang lebih besar dalam pembangunan dan perkembangan syarikat;

– Pengalaman beliau di PETRONAS : Ramai staf yang high performing, highly-opinionated. If you don’t tune them right, they’ll be out of order. Jadi, memang sangat penting untuk improve culture.

– Hire right people on the team. Walaupun kawan, tapi kalau tidak bersesuaian dengan keperluan tugas, jangan lantik di posisi berkenaan.

– Makin tinggi kita pergi dalam organisasi, makin banyak grey area kita jumpa kerana we possess much more information. Beware of red lines bila berhadapan dengan ambiguity.

– Dari perspektif perniagaan, ada dua jenis pemimpin. Pemimpin berdasarkan ‘task’ (task-oriented leader) dan enterprise leader.

– Pada hemat beliau, tanggungjawab seorang enterprise leader adalah bagi mencipta suasana agar pekerja mampu melaksanakan tugas dengan baik.

– Dalam era pasca-pandemik, ada kemahiran kepimpinan baharu yang perlu dikuasai oleh pemimpin.

– Pada beliau, kualiti yang perlu ada pada pemimpin adalah (i) mental toughness yang menjurus kepada clarity of thoughts, (ii) ability to tweak along the leadership journey dan (iii) human interaction skills. 

– Sewaktu jadi CEO Petronas, Tan Sri ada in-house organisational psychologist yang menasihati beliau aspek (iii).

“Many leaders are like swans. Above water they look very confident and composed. Beneath water their feet are flapping for them to survive”

Mengenai perubahan iklim

– Berkenaan perubahan iklim yang hangat dibincangkan, Tan Sri sebutkan bahawa ini tidak dapat dipisahkan dengan “energy trilemma” – keselamatan tenaga, kesaksamaan tenaga dan kelestarian alam sekitar.

– Tan Sri Wan Zulkiflee menyeru agar kita membezakan retorik dan realiti – dimana tiada strategi yang jelas oleh dunia untuk menangani krisis prubahan iklim ini.

– Perjanjian iklim Paris menetapkan sasaran agar dunia mengehadkan peningkatan suhu purata global di bawah 2°C atas tahap pra-industri, dan meneruskan usaha untuk mengehadkan peningkatan suhu pada 1.5°C.

– Kepadatan bumi pada 2050 adalah 9.8 bilion, dan saiz ekonomi global membesar ke 2 kali ganda. Tetapi untuk capai sasaran di atas, kita kena guna kurang 8% tenaga daripada hari ini. Tampak sukar bukan? Only time will tell either we managed to achieve the target or not.

Nota tambahan – kegagalan kita capai sasaran berkenaan akan menyebabkan tenggelamnya beberapa bandar di dunia.

Setelah beliau meninggalkan Petronas, Kerajaan telah melantik beliau sebagai Pengerusi Malaysia Airlines Berhad. Sedikit perkongsian beliau mengenai MAB.

– Sektor pelancongan terjejas teruk ekoran pandemik. Namun di kala wabak ini merebak, MASKargo telah menunjukkan prestasi yang baik.

– Sebagai syarikat penerbangan kebangsaan, selain national flag bearer, MAB juga menjalankan khidmat buat watan dengan menjadi medium perhubungan di kawasan terpencil di Borneo.

Terima kasih Tan Sri for this invaluable corporate insights. Jzkk juga penganjur Ikram/Mubin. 

Ingin berbincang mengenai peluang kerjasama, pembangunan laman web dan perkongsian?

© Muhamad Firdaus Ali.